"Фудтех 2016" - място за ексклузивни вкусови преживявания

Пловдив Лайф

27-01-2016, 15:39

Снимка:

©fair.bg

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Апетитната международна изложба ще е от 24 до 18 февруари в Пловдивския панаир

Деликатеси от ново поколение показват български производители на международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии "Фудтех 2016", която ще се проведе от 24 до 28 февруари в Пловдивския панаир. Ще бъдат представени месни и млечни специалитети, лютеница, зеленчукови консерви, сокове, халва, баклава и други традиционни продукти с автентичен вкус и подобрено качество. Според експерти новите изделия, които ще бъдат демонстрирани на "Фудтех 2016", предвещават пазарен триумф на родната хранителна индустрия. На миналогодишното издание на изложбата хиляди посетители опитаха деликатесите на наши производители и им дадоха високи оценки. Това амбицира и други предприятия да представят сега своите колекции на "Фудтех", която вече е място за ексклузивни вкусови преживявания.


Изложбата ще покаже и четирите наши месни продукта, които имат защитено наименование в ЕС. Посетителите ще видят и баклава, приготвена по рецепти на майстори от Газинянтепе - световноизвестен център на сладкишите. Използват се брашно от лимец и нерафинирана захар, за да се отговори на изискванията за здравословни продукти. Със същия акцент е и колекцията на друга българска фирма, включваща слънчогледов и сусамов тахан, кафява халва, нуга халва с фъстъчени ядки, слънчогледова и сусамова тахан халва.


Лютеница и зеленчукови консерви, конфитюр от рози и от ягоди са центърът в експозицията на голяма наша компания. Със своята разширена продуктова гама "Фудтех 2016" завзема по-голяма територия в уникалния Град на виното, където отново съвместно ще се представят вина, напитки и храни. Нашите производители ще се конкурират с компании от Гърция и други държави, както и с участниците в изложбата "Вкусовете на Италия". Новост за "Фудтех" е експозицията на Индия, в която 16 фирми за първи път демонстрират екзотична кухня и оборудване за производство на храни. Присъстват износители на висок клас подправки, а една от компаниите търгува с тях още от времето на Марко Поло. Десетки видове ориз, сирена, гуарово масло и пшеничена трева за производство на лечебен сок са сред атрактивните индийски експонати.


Постоянни открити дегустации ще дадат възможност на посетителите да опитат новите хитове на хранително-вкусовата индустрия и да дадат своите оценки в конкурса "Изборът на потребителя", който се организира съвместно с Университета по хранителни технологии. "Фудтех 2016" отново ще бъде част от мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм. По едно и също време с нея се организират още шест международни изложби, сред които най-големи са "Агра" и "Винария". Очакват се над 30 000 посетители от страната и чужбина.