"Облачето" е първата премиера за 2016-та на Кукления театър в Добрич

Премиерата е в петък от 18.00 часа

Спечелилата  приз за нова българска драматургия на националния куклен  фестивал  в Ямбол пиесата "Облачето"  ще има премиера в  кукления  театър "Дора Габе" в Добрич. Автор на   „Облачето” е Георги Джилянов. Режисьор на представлението е Николай Бояджиев, сценографията е дело на Наталия Гочева, автор на музиката е  Христо Намлиев. Актьорският състав включва  Сибел Азисова, Мустафа Исмаил, Мирослава Демирева и Румен Куртев.

Това не е просто класическата куклена пиеса. Подготовката към нея беше дълга, но съм убеден,че крайният ефект ще е впечатляващ. Основното, на което сме заложили, е красотата в нейните измерения, включително човешките отношения, заяви на специална пресконференция преди премиерата режисьорът Николай Бояджиев. Пиесата на  Джилянов провокира детската публика с метафора - момиче и облаче се влюбват, чудят се как да стигнат един до друг, докато разбират, че това е невъзможно.

След  „Облачето"  ще бъдат подготвени още пет премиери. Сред тях е "Мери Попинз" под режисурата на Лео Капон и "Хитър Петър" с постановчик Веселин Бойдев. През март малките зрители ще видят „Лека нощ, съкровище!“ , а през юни  „Дъщерята на магьосника“, съобщи  директорът на театъра Петър Петков и допълни, че през миналата година Държавният куклен театър „Дора Габе” е представил 295 спектакъла пред повече от 26 200 зрители.