Kavarna Rock 2016 ще се проведе на нова локация!

Мисия Каварна

28-01-2016, 14:00

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обявиха: KAVARNA ROCK 2016 – на 1, 2 и 3 юли

Новото място още не е определено

Организаторите на Kavarna Rock не успяха да стигнат до споразумение с новата управа на Каварна поради, което фестивалът ще има нова локация.

 "За нас като организатори на Kavarna Rock на първо място винаги е било важно да осигурим на феновете приятно преживяване и различна емоция, каквато винаги е имало на рок фестивала. Това е свързано с намирането на подходящи изпълнители, голяма инвестиция, организация и координация както и пълната подкрепа от община Каварна. Отмяната на новогодишния концерт в града предизвика вълна на недоволство във феновете. Прекратяването на една традиция, каквато именно е новогодишният концерт, както и преместването на Джулай морнинг, предизвика отрицателни коментари от страна на рок феновете и отлив на интерес към локацията Каварна, като място на което хората са получавали гарантирано рок преживяване", съобщават организаторите от Bulgarian Live Music.

 Ежегодният фестивал "Каварна Рок Фест" е дълбоко свързан с бившия кмет на Каварна г-н Цонко Цонев, който е негов създател и лице. Bulgarian Live Music е организатор на фестивала през последните години, а фестивалът съществува много преди това. Организаторите не искат да се разграничават от неговия инициатор и партньор за последните десет години. Цонко Цонев е човекът, който стои зад превръщането на "Каварна Рок Фест" в традиция и който спомогна за изграждането на лоялна група от фенове. Дистанцирането на г-н Цонев от провеждането на фестивала в Каварна допълнително разклати интереса на публиката и феновете, които са верни на традицията и демонстрират притеснение от факта, че той може да не е част от него.

 "Надявахме се в община Каварна да има приемственост и диалогичност и в името на рок музиката и на бизнес инвестициите да се запази благоприятната среда за провеждането на фестивала през 2016г. Случващото се през последните месеци обаче ни кара да мислим, че бизнес средата в града е силно разклатена и рискова с оглед инвестицията, която коства един фестивал и тази година няма да проведем Kavarna Rock на традиционното му място. В момента водим разговори с други общини и при първа възможност ще обявим новата локация, но фестивал ще има", допълват от организаторите.

 Bulgarian Live Music спира продажбите на билети на зелено, а всички закупили такива билети ще имат възможността да ги върнат или да ги използват след като научат новата локация на Kavarna Rock 2016. Организаторите се извиняват за настъпилите неудобства и гарантират осигуряването на незабравимо преживяване по време на фестивала.