Стилиян Георгиев отново ще щурмува световната титла

Спорт

29-01-2016, 10:44

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Макар че от години живее в Атланта той защитава флага на родината си

Един от най-добрите сумисти на България – Стилиян Георгиев, се готви за нова победа. Националът от Добрич, който от повече от 10 години живее в САЩ, идния месец заминава за България, където започва тренировка с тима, съобщава сайтът bulgariaatlanta.com.

На 6 март му предстои важна битка – Републиканско първенство. Това е първа стъпка към световната титла. Ако пребори конкуренцията в страната, Стилян ще се квалифицира за Европейското в Полша от 20-ти до 24-ти април.

Успее ли да срази опонентите си на Европейското, Стилиян за пореден път ще мери сили на Световно ниво. Тази година голямата надпревара е през юли в Монголия.

Шампионът се готви упорито и се надява да увеличи титлите си. До момента той има десет европейски и две световни. Завоювал е и куп медали от различни състезания. И всичко това – за името на България.

Макар че от години живее в Атланта /Джорджия/ Стилиян защитава флага на родината си. Тук го води разочарованието от живота в България. Спортистът споделя, че не може да преглътне факта, че в България се погазват хората, които се опитват да прославят името на страната си. „Спортисти, хора на изкуството, учени – това са хора, които дават всичките си усилия, да направят нещо и с това нещо да се чуе името на България някъде там по света. И в крайна сметка тези хора се чудят как да свържат двата края”, казва с мъка Стилян.

Разочарованието от родината е това, което кара Стилян да стои в Америка. Тук той има транспортен бизнес, с който осигурява добър живот за семейството си и плаща за тренировките и участията си по състезания.