Ентусиасти събрали 200 кила боклук около Марица само за час

Мисия Пловдив

29-01-2016, 13:45

Снимка:

©Община Пловдив

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

На 20 февруари акцията ще се повтори, всеки може да се включи

20 фервуари е денят, в който всеки пловдивчанин може да се включи в почистването на река Марица. В инициативата участва и една от най-големите фирми за чистота в България – "Асенко", чиито собственици са пловдивчани. Идеята е периодично през годината да се извършва обхождане на бреговете на реката и всеки, който иска да даде личен пример, може да участва.


Над 200 килиграма боклуци са събрали само за час от брега на Марица доброволците от Осъзнато Единно Гражданско Общество – неправителствена организация, която работи по проекти за опазване на природата. При първото почистване на реката на 16 януари т.г. са участвали над 20 доброволци на организацията, които са успели да преминат периметъра от моста на Новотела до моста на Водната палата по южния бряг на реката. Събраните отпадъци са предимно пластмасови предмети и картонени опаковки, уточни Иванова.


За 20 фервуари от Община Пловдив обещават да осигурят необходимите чували и ръкавици, както и да поемат събирането и извозването на отпадъците.