Оставят в ареста телефонният измамник, събирал пари в Ген. Тошево

Обединяват четири досъдебни производство, които се водят срещу него

Искането на Районната прокуратура в Генерал Тошево спрямо 48-годишния телефонен измамник Веселин Райнов да бъде взета постоянна мярка „Задържане под стража“ бе уважено от състав на районния съд днес, 29 януари 2016 г., съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

48-годишният мъж от Силистра, който живее в Балчик , е обвиняем  за четири случая на измами след предварителен сговор с неизвестно лице при условията на продължавано престъпление – деяние по член 210, ал. 1, т. 2, във връзка с член 209, ал. 1 от Наказателния кодекс. Той беше задържан за срок до 72 часа от Районната прокуратура в Генерал Тошево, след като на 21 и 24 януари успя да измами две възрастни жени от Генерал Тошево, които му предали общо 15 500 лева.

По четирите досъдебни производство, които се водят срещу Райнов и ще бъдат обединени, той е успял чрез измама да получи  20 000 лева, като за всяка измама получавал заплащане по 400 лева. Пред разследващите обвиняемият обяснил, че е нает по обява за работа в интернет от брокерска фирма заради 18-годишния си стаж като счетоводител. Днес пред съда Райнов изтъкна, че има висше образование и че едва в последния случай разбрал, че извършва престъпление. До момента той не дава информация на кого е предавал сумите, взети чрез телефонни измами.