Английски аристократ попадна в приют за бездомници в Бургас

Бил просто премръзнал

Англичанин с обноски и потекло е попаднал в приюта в Бургас, след като преживял истински ужас на улицата. Първоначално мъжът бил прибран в бургаската болница, след като бил открит от полицията навън на студа, премръзнал и в безпомощно състояние. Настанили го в отделението за долекуване – т.нар. хоспис, който бе изграден в болницата с помощта на Община Бургас.
„Когато ми докладваха, че имаме пореден бездомник, реших, че е клошар. Влизам в стаята – какво да видя – интелигентен мъж с очила и обноски на аристократ чете книга. Добре облечен, чист, личи си, че е с възпитание и потекло. Не пожела да говори с никого от персонала, дори храна и вода отказа“, разказа един от лекарите, приели английския пациент, цитиран от "Флагман".
До мъжа стояли два маркови куфара с лични вещи. Никой така и не разбрал какво му се е случило. Откъслечната информация, която разбрали от полицията, била, че 75-годишният мъж на име Кенет идва от Австралия, но е с двойно гражданство – английско-австралийско. Бил пенсиониран военен от Австралия. Дошъл на почивка в созополски хотел, но престанал да си плаща и хотелиерът го изгонил на улицата в най-големия студ. Така и не станало ясно дали са му свършили парите, или просто нямал пари в брой.
Англичанинът прекарал няколко дни в приюта за бездомни в Бургас, където бил настанен след светкавична реакция на общината и социалните служби. След това по собствено желание се върнал в Созопол.

Когато му се случило нещастието обаче, болницата била единственото място, където човекът могъл да пренощува при нормални условия и която безотказно го приела, макар че не бил болен, а просто премръзнал.