Напомнят на кметовете да представят управленски програми

Мисия Добрич

01-02-2016, 11:50

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Представени са от Добричка, Генерал Тошево и Крушари

Областният управител на Добрич Детелина Николова напомни на общинските кметове да представят своите програми за управление за целия мандат, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Според Закона за местното самоуправление и местната администрация кметовете трябва да посочат своите управленски приоритети пред общинските съвети в тримесечен срок от полагане на клетвата, отбелязва областният управител в писмо до органите на местната власт. Програмата за управление е стратегически документ, който съдържа основните цели, приоритети, дейности, сроковете за изпълнение и очакваните резултати в рамките на мандата, коментира Николова.
Досега програми за управление са представили кметовете на общините Добричка, Генерал Тошево и Крушари. Кметовете на Балчик, Добрич, Каварна, Тервел и Шабла също трябва да подготвят стратегическия документ. От областната управа е изпратено напомнително писмо да се спазват изискванията на закона и до председателите на общинските съвети в тези градове, посочват от областната администрация.