Местата за продажба на мартеници ще се определят чрез жребий

Мисия Добрич

01-02-2016, 13:43

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Тази година в центъра на Добрич ще има и Великденски базар

Кметският екип е разработил нов регламент за провеждането на Мартенския базар, чиято цел е да се избегнат опашките пред общината. Освен това броят на местата за всяко физическо и юридическо лице ще бъде ограничен, съобщи на оперативката днес кметът Йордан Йорданов.

В общината са постъпили много писма от участници в базара от предишни години, от които става ясно, че е нужен ясен, точен, прозрачен и обективен регламент, заяви зам.  -кметът Росица Йорданова. Заявления за участие ще се подават в кметството. След това всички участници ще бъдат поканени да присъстват на теглене на жребий в голямата зала на общината. Той ще определи реда, по който продавачите на мартеници ще имат възможността да си избират мястото на базара.

Тази година за първи път ще бъде организиран и Великденски базар в дървените къщички на площад „Свобода". Ще бъдат поканени производители на стоки ръчно изработени с тематика за големия християнски празник, допълни Йорданова. Базарът ще бъде съпроводен и от богата културна програма.