Преглеждат безплатно по повод Световния ден за борба с рака

Животът

01-02-2016, 15:01

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Записването е за д-р Магдалена Джикова и д-р Дарин Овчаров

Безплатен преглед, а при нужда от диагностично изследване и 50% отстъпка от цената му ще предложи на 4 февруари „Диагностично консултативен център I - Велико Търново” по повод Световния ден за борба с рака /4 февруари/.

Пакетното предложение цели да насочи вниманието на великотърновската общественост към най-често срещаните ракови заболявания при нежния и силния пол – карцином на гърдата и шийката на матката както и карцином на белия дроб. Само при навременно откриване на рака, в начален стадий, е възможно пълно излекуване.

Високата квалификация и дългогодишният опит на двама от медицинските специалисти в лечебното заведение ще бъдат от пряка полза за всички пожелали да се подложат на профилактичен преглед на връх Световния ден за борба с рака. Прегледите ще се извършват само след предварително записване на тел. 062/62 19 60 /регистратура/, за д-р Магдалена Джикова и д-р Дарин Овчаров. За специалистката по акушерство и гинекология д-р Магдалена Джикова прегледите ще бъдат във времето от 16:00 ч. до 18:00 ч., а за специалиста по пневмология и фтизиатрия д-р Дарин Овчаров от 14:00 ч. до 16:00 ч.

След преглед при специалиста и по негова преценка, ако е необходимо изследване за прецизиране на диагностиката, пациентите ще бъдат насочвани за такова на половин цена. Това са мамография /вместо 40 лв. за 20 лв./, цитонамазка /вместо 12 лв. за 6 лв./ и рентгенова графия на бял дроб /вместо 20 лв. за 10 лв./.    

Всеки пациент, възползвал се от пакетното предложение на „Диагностично консултативен център I - Велико Търново”, при който е открито и най-малко подозрение за наличие на карцином, ще бъде насочен към специалист онколог.