Георги Миланов: Много съм щастлив за Ивелин Попов

Надявам се да взема отличието за най-добър футболист за 2016 година

Халфът на ЦСКА (Москва) и националния ни отбор - Георги Миланов, изрази амбиции тази година да бъде най-добрия наш футболист и да спечели приза за номер 1. Неговият приятел Ивелин Попов получи наградата за 2015 година.

„Много съм щастлив за Ивелин, той е много добър играч. Аз получих награда през 2012 година за най-добър млад футболист на България, а сега трябва да продължа да надграждам, като се надявам, че през следващата година аз ще бъда на първото място“, сподели Георги Миланов пред руското издание „Р-Спорт“.

„Да, за мен е важно, че и сега бях в тройката, но все пак има само едно първо място. Знам, че имам качествата и ще се боря за първата позиция в тази класация, както и в ЦСКА, който се бори винаги само за шампионската титла“, допълни халфът на ЦСКА (Москва).

„Ние с Ивелин Попов контактуваме. Заедно играхме в Литекс, добри приятели сме. Всяка седмица се срещаме, независимо че играем в два конкуриращи се отбора. По време на мач сме съперници, но след това – приятели. Не гледам много мачовете на Спартак (Москва), затова ми е трудно да говоря за играта на Ивелин Попов“, добави българският национал.

При подновяването на руския шампионат двамата българи отново ще се изправят един срещу друг в мача ЦСКА – Спартак.

„Това е най-голямото дерби. Ивелин знае, че ние сме добър отбор, който винаги играе добре. В Спартак имаше промени. Като цяло, мисля, че ние сме по-добри от тях. Да, Зенит също е основен конкурент. Те имат добри футболисти, а сега се подсилиха и с нови“, завърши Миланов.