Дилма Русеф окичи президента Плевнелиев с "Орден на Южния кръст"

Политика

02-02-2016, 14:05

Снимка:

©president.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Това е най-висшето държавно отличие на Федеративна република Бразилия, присъждано на чужденци

Българският държавен глава беше посрещнат от президента на Бразилия Дилма Русеф, съобщиха от пресцентъра на президентството. Президентът Росен Плевнелиев е на официално посещение във Федеративна република Бразилия, което ще продължи до 3 февруари.

В присъствието на двамата президенти бяха подписани Спогодба между Република България и Федеративна република Бразилия за социална сигурност и Меморандум за разбирателство между Министерството на образованието и науката на Република България и Националния съвет за научно и технологично развитие на Федеративна република Бразилия. Българският държавен глава беше удостоен от президента Дилма Русеф с най-високата степен на "Орден на Южния кръст", за приноса си за развитието на приятелските отношения между България и Бразилия. Орденът е най-висшето държавно отличие на Федеративна република Бразилия, присъждано на чужденци и чуждестранни гости.

В рамките на първия ден от визитата държавният глава Росен Плевнелиев проведе среща в българското посолство в бразилската столица с представители на българската общност, почетните консули на България в Бело Оризонте, Рио де Жанейро, Ресифе и Флорианополис и на дипломатическия корпус в Бразилия.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"