Продължението на „Прометей“ ще мине без Ноуми Рапас

Все още не е потвърдено и участието на Майкъл Фасбендър

Шведската актриса Ноуми Рапас, която играе важна роля в научната фантастика "Прометей" няма да участва в продължението. Това съобщи пред репортери режисьорът на филма Ридли Скот. Той добави, че кастинга на актьорите все още не е приключил, съобщава изданието Collider.

Проектът носи името "Alien: Covenant" (Пришълецът: Завет) и е продължението на "Прометей" и предистория на "Пришълецът". През лятото на 2015 г. продуцентите отбелязаха, че Рапас ще получи малка роля в новата лента, както и Майкъл Фасбендер, чието участие в продължението на "Прометей" е все още неизвестно.

Снимките ще започнат през февруари 2016 в Австралия, а премиерата е насрочена за Октомври 2017. Действието ще се развива десет години след събитията от "Прометей".

Работата по филма "Alien: Covenant" ще тече едновременно със снимките на "Пришълецът 5", чиито продуцент е Скот. За режисьор на продължението на култовия франчайз е избран Нийл Бломкамп.

През 2012 г. "Прометей", събра 403 милиона долара, но беше двусмислено от критиката. Четирите филма в поредицата "Пришълецът", чиято предистория стана "Прометей", спечелиха в боксофиса над 550 милиона долара, както и вдъхновиха два кросоувър филма “Пришелецът срещу хищника“

Ноуми Рапас е играла в шведската адаптация на романа на писателя Стиг Ларсон "Момичето с татуирания дракон" (2009), както и във филмите "Шерлок Холмс: Игра на сенки" (2011), „Кръв за кръв“ и "Дете 44" (2015 г.). Актрисата също е поканена да играе ролята на певицата Ейми Уайнхаус в биографичен филм.