Новият образователен министър да поиска отлагане на учебните програми

Мисия София

03-02-2016, 12:25

Снимка:

©kmeta.bg

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проф. Константинов: За подкрепата на Кунева ще има пазарлък

Препоръча Фандъкова и обеща 13 милиона за нови детски градини в столицата

Новият образователен министър да поиска от Народното събрание отлагане на приемането на новите учебни програми и да се съсредоточи върху успокояването на системата. Това препоръча столичният кмет Йорданка Фандъкова по БНТ. Тя подчерта, че Министерството на образованието става заложник на коалиционни и междупартийни борби. "Не съм оптимист, че в някакъв скорошен план ще се успокоят нещата", каза още столичният кмет.


13 млн. ще бъдат инвестирани в строителството на нови детски градини в София през тази година, 15 млн. лв. - в модернизация на вече съществуващи. Над 30 училища ще бъдат включени в програми за подобряване на енергийната ефективност. Над 60% от отпадъците се обработват в открития през септември завод в столицата. Предстои изграждането на инсталация, с която енергията от отпадъците ще се използва за отопление на града, до края на годината целият боклук в София ще се обработва в завода. Над 1 700 000 лв. ще бъдат спестени при разплащане за снегопочистването на града заради недобре свършена работа досега.


Йорданка Фандъкова каза още, че през 2016 г. ще се работи приоритетно и по бул. "Владимир Вазов", довършване на бул."Витоша" до Южния парк, бул. "Монтевидео", доизграждане на ул."Обиколна" в кв. Дружба и най-важният проект - третата линия на метрото. В края на месец март ще има цялостно затваряне на бул. "Патриарх Евтимий". Част от дърветата, които попадат в обсега на строителните дейности, ще бъдат преместени, а други ще бъдат подменени с нови.