Съдят двама за грабежи и побой на глухоням мъж

От балчишкото село Оброчище

Окръжната прокуратура в Добрич внесе обвинителен акт в съда срещу 39-годишния Светослав Гогов като извършител на грабежи при условията на опасен рецидив и като продължавано престъпление,единият от които придружен с нанасяне на средна телесна повреда на болен мъж, и съучастника му в грабеж и две кражби от МПС - 27-годишния Росен Росенов. Делото срещу двамата подсъдими, които са от село Оброчище, вече е насрочено за разглеждане в края на февруари в Окръжния съд в Добрич, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

.На 16 април 2015 г. в село Оброчище Гогов заедно със свой съселянин влезли в дома на глухонемия Н.Т., нанесли му побой и открили под възглавницата на жертвата си 100 лева, които взели. От заключенията на съдебномедицинската експертиза по делото  става ясно, че нанесените травми на глухонемия  мъж представляват средна телесна повреда.

На 2 септември 2015 год. Гогов заедно с Росен Росенов влезли след полунощ в дома на съселянина си М.Ч. Мъжът познавал двамата извършители по физиономия. Когато поискал от неканените гости да си вървят, подсъдимите се нахвърлили срещу него, нанесли му побой,  отнели със сила мобилния му телефон и  напуснали къщата му. На връщане от дома на М.Ч. подсъдимите откраднали от незаключена кола и микробус, паркирани на различни адреси в Оброчище,  два радиокасетофона и акумулатор.  Още същата вечер отнетият мобилен телефон на М.Ч. те продали.

Престъпленията,  извършени от Светослав Гогов, са при условията на опасен рецидив. Той е осъждан четири пъти с влезли в сила присъди, като три от тях също са за грабежи. Подсъдимият Росен Росенов е осъждан, но е реабилитиран по право. Към момента Росенов е с постановена присъда за грабеж, която не е влязла в сила.