Колата на Цонко с автографите гние в Каварна

Новата кметица отказва да се вози в надрасканото пежо

Колата уникат на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев гние в общинския гараж от няколко месеца, пише "Телеграф".

Служебното "Пежо", с което Цонко се движеше през трите мандата кметуване, се превърна в истинска сензация не само в България. То е украсено с автографите на световноизвестни рок музиканти, холивудски актьори и спортни величия. Таблото и кожената тапицерия на вратите на пежото са обсипани с уникални автографи.  Новата кметица Нина Ставрева обаче категорично отказва да се качи на служебната кола. Пред свои приближени тя обяснявала, че не ще да се вози на "надрасканата кола".
На работа Ставрева идва или с личната си кола, или пеш, тъй като живее наблизо. В същото време уникалната кола на предшественика й събира прах и ръжда, изоставена пред общинския гараж.
Първи даде автограф на таблото на пежото легендата в рока Алис Купър. 
Между стар и нов кмет в рок столицата Каварна има напрежение. Още с поемането й на поста бе направена прогноза, че Каварна ще умре като рок столица.
Неотдавна кметицата се изхвърли, че слънцето на 1 юли щяло да изгрее и без Цонко Цонев. Той пък отвърна, че да, слънцето ще изгрее без него, но той ще прави рок из България, с което недвусмислено изтъкна, че ще измести рок сбирките на друго място.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен