Дискутираха трансграничното сътрудничество с Кълъраш

По програмата „Interreg V-A Румъния - България"

Регионалният офис за Трансгранично Сътрудничество Кълъраш за границата Румъния - България, в качеството си на Съвместен секретариат на Програмата „Interreg V-A Румъния - България, проведе днес информационно събитие в зала „Европа" на Областна администрация Добрич. Представени бяха възможностите, които предлага Програмата по втората покана за набиране на проекти.

         Разяснено бе, че за втората покана за проектни предложения, са разпределени 30,4 млн. евро, както следва: Приоритетна ос 4 „Квалифициран и приобщаващ регион". С този бюджет, Програмата подпомага гранична зона Румъния-България чрез финансиране на съвместни проекти с трансгранично въздействие в 7 окръга в Румъния и 8 области в България.

         Участниците в информационната среща видяха презентация на Програмата „Interreg V-A Румъния - България", както и презентация на първо ниво на контрол и процедури за съфинансиране за българските партньори. Бе представена също втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата.

         Срещата откри заместник областният управител на Добрич Ивайло Манушев. На събитието днес присъстваха областните управители на област Русе и област Силистра - Стефко Бурджиев и Стоян Бонев, кметове и зам.-кметове от трите области.

            Преди информационната среща, Областният управител Детелина Николова и зам. областният управител Ивайло Манушев проведоха среща с екипа от Регионалния офис - Кълъраш, воден от Богдан Мушат - заместник-директор. Обсъдени бяха предстоящите дейности по проекта.