Премиерът стана гарант на родната история пред протестиращи

Мисия Пловдив

05-02-2016, 14:14

Снимка:

©БНР

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Срещна се с кметове на подбалкански градове

Премиерът Бойко Борисов се срещна днес с представители на протестиращи пред МС от подбалканските градове  срещу опитите за подмяна на историята. След срещата заместник-кметът на Карлово Стойко Карагенски каза, че са запознали премиера с подписката, която върви във възрожденските градове - Карлово, Сопот, Копривщица, Калофер, както и в други градове в страната. По думите му Борисов е казал, че е гарант за това, че има граници в нашата история, които не трябва и няма да бъдат прекрачени, че няма да има компромиси с историята. Това, което са учили нашите деди, това ще учат и нашите деца, посочи Карагенски. По думите му на срещата са обсъдени и различни проблеми на населените места и са постигнати конкретни резултати.


Деян Дойнов, кмет на община Сопот каза, че са дошли на протеста с най-добри намерения, едно от които е историята да се съхрани и децата да се възпитават в патриотични традиции и дух. Дойнов отбеляза, че днес са разговаряли и за тежкото финансово състояние на община Сопот. Кметът изрази благодарност за бързата реакция на премиера, който днес е разпоредил дълговете, които има ВМЗ към община Сопот да бъдат разплатени.


Кметът на Калофер Румен Стоянов също благодари за адекватната реакция на премиера относно българската история. Той отбеляза, че на срещата е поставил въпроса за минералния комплекс в града, който се нуждае от ремонт. Днес нещата се решиха, като 300 000 лв. още в сряда ще влязат за одобрение в Министерски съвет, каза Стоянов и благодари от името на калоферци.