Представиха първата книга за пожарното дело у нас и в региона

Добрич Лайф

05-02-2016, 15:12

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

С автор Георги Казанджиев

Книгата на Георги Казанджиев  „Пожарното дело  в Добричка област” бе представена днес в Голямата заседателна зала на Община град Добрич.

Представянето на книгата направи полковникът от резерва Севастиян Добрев.  Изданието е 300 страници и е подготвено след изследване на архивите в Добрич, Варна, Шумен и други градове. Повод за нейното написване е 130 годишнина от началото на противопожарната дейност в нашата област. Това е първата книга в България, посветена на рицарите на огъня и доблестта – пожарникарите. Едно от достойнствата на книгата е майсторската компилация  от история, спомени и документални материали, представени по  топъл и човешки начин, каза при представянето Севастиян Добрев.

Георги Казанджиев  получи плакет, в знак на благодарност и пожелание за огнеборски дух, връчен от комисар Дарин Димитров. На 9 февруари 2016 г. Георги Казанджиев ще получи награда за допринасяне и развитие на противопожарното дело в страната в Националния конкурс „Пожарникар на годината" 2015 г.

Авторът получи лични благодарности от кмета Йордан Йорданов, областният управител Детелина Николова, бившият шеф на пожарната служба Димчо Симеонов.