Сър Алекс Фъргюсън: Джани Инфантино познава футбола, желая му успех

Жозе Моуриньо и Фабио Капело също подкрепиха швейцареца в кампанията за президент на ФИФА

Легендарният бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обяви подкрепата си за генералния секретар на УЕФА Джани Инфантино, който е сред кандидатите за президентския пост във ФИФА.

„Джани Инфантино впечатлява с дисциплина, професионална работа и организираност. Той познава футбола и му пожелавам успех във всички негови начинания”, споделя Фъргюсън в послание до 45-годишния швейцарец, който се надява да наследи своя сънародник Сеп Блатер начело на ФИФА.

„Благодарен съм за подкрепата на сър Алекс. Това означава много за мен”, заяви самият Инфантино, чиято кандидатура е подкрепяна освен от УЕФА, още от страните в Южна Америка и Карибския басейн. Швейцарецът се срещна тази седмица в Лондон с бивши футболни величия като Луиш Фиго, Роберто Карлос, Жозе Моуриньо и Фабио Капело по време на своето турне за агитация.

Конкуренти на Инфантино в борбата за президент на ФИФА са още принцът на Йордания Али бин ал Хюсеин, бившият генерален секретар на ФИФА Жером Шампен, бахренският шейх Салман бин Ибрахим ал Халифа и съкилийника на Нелсън Мандела и бивш министър в Южна Африка Токио Сексвале. Изборите са на 26 февруари в Цюрих (Швейцария).