Задържаха 19 нелегални мигранти, две жени починаха от измръзване

Крими

07-02-2016, 09:11

Снимка:

БГНЕС,архив

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още 11 деца са в болница с измръзване втора и трета степен

Група от 19 нелегални мигранти, сред които 12 деца, задържаха в района на Малко Търново граничните полицаи късно снощи, съобщи Нова ТВ. Информация за починало от студ дете на 15 години не се потвърди. Две жени са починали от измръзване,съобщи в сутрешния блок на БиТиВи вицепремиерът и МВР шеф Румяна Бъчварова.Те, както и 11 деца, са били настанени в болницата с втора и трета степен на измръзване.
Първата линейка пристигна в Спешно приемно отделение на Бургаската болница около 21,30. С нея бяха докарани две момиченца на видима възраст 4 и 5 години. По думите на майка им са от Ирак. Двете момиченца били в първата група, която граничните успели да извозят от гората.
Високопроходим камион на гранична полиция в същото време извозвал втора група нелегални мигранти, които униформените открили в Странджа. В Района на Малко Търново вчера снежната покривка надхвърли 30 сантиметра.
От Спешния център отказаха коментар, докато не приключат с прегледите на всички мигранти, чието извозване продължи през цялата нощ.