Грипна епидемия в още пет области днес?

Мисия Пловдив

08-02-2016, 10:16

Снимка:

www.thejournal.ie

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Страната е пред грипна епидемия, пазете се от тежки усложнения

РЗИ Пловдив ще иска от Инспектората ваканция до края на седмицата

В още 5 области на страната е възможно да бъде обявена грипна епидемия днес, съобщава БНТ. Освен в Стара Загора, много болни има и в областите Пазарджик, Габрово, Видин, Сливен и Ямбол. Стара Загора е в грипна епидемия от 5 февруари и тя няма да бъде отменена и през тази седмица, тъй като има сериозно увеличаване на заболяванията. Днес в областта ще се следи посещаемостта в училищата, за да се вземе решение дали да бъде обявена грипна ваканция.


Обявяването на грипна ваканция до края на седмицата ще предложи Регионалната здравна инспекция в Пловдив на Инспектората по образованието. Това съобщи за Дарик директорът на Дирекция "Надзор над заразните болести" към Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Моника Троянчева. По думите й, през почивните дни броят на заболелите от грип рязко се е покачил и е необходимо да се вземат превантивни спешни мерки. В рамките на уикенда са приети над 30 пациенти в тежко състояние вследствие на грипа. Те са от всички възрасти, като преобладават децата, уточни д-р Троянчева.


От УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив потвърдиха пред Дарик, че Инфекциозна клиника работи на пълен капацитет, като през последните дни са приети 20 деца с усложнения вследствие на грипа. От здравното заведение уточниха, че децата са със стандартни усложнения, като затруднено дишане, повръщане, диария и висока температура, но подчертаха, че състоянието им не е критично.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен