Искат още пари по проекта за изграденото вече регионално депо!?

Мисия Добрич

08-02-2016, 11:33

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Общината има готовност да обжалва евентуални финансови корекции

Община Добрич има готовност да обжалва евентуален акт за налагане на финансови корекции по проекта за изграденото вече регионално депо за твърди битови отпадъци, съобщи кметът  Йордан Йорданов. Той поясни, че в общината е получено писмо от Министерството на околната среда и водите, в което се цитира препоръка на одита по средствата от Европейския съюз към управляващия орган по оперативната програма "Околна среда" за налагане на финансови корекции.
Посочва се, че корекцията може да бъде 25 на сто за строителномонтажните работи или 3 900 000 лева, и за строителния надзор - също 25 на сто или 180 000 лева, каза Йордан Йорданов. По думите му като аргумент се посочват кратките срокове за кандидатстване за обявените обществени поръчки при изграждането на депото. Кметът коментира, че на 16 февруари предстои общо събрание на сдружението на общините, изградило съоръжението, на което ще бъде обсъдена ситуацията.
Регионалното депо край добричкото село Стожер, което влезе в експлоатация през миналата година, е изградено с ресурс от 39 000 000 лева по оперативната програма "Околна среда". Обемът на съоръжението достига 240 000 кубически метра отпадъци. Депото обслужва 190 000 граждани в 225 населени места в областите Добрич и Шумен.