Крадец на булка плати кръвнина с живота си

Крими

08-02-2016, 16:23

Снимка:

©24chasa.bg

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Убиецът от Кърджали се измъкнал, издирват го

30-годишен беше застрелян показно по обяд в понеделник на пазара в Кърджали заради кражба на булка, съобщи "24 часа". Екшънът се разигра на малката уличка "Хан Аспарух" в 11:50 часа. Изстрелите били предшествани от кратко сбиване между жертвата и убиеца. "Стана за секунди, двама мъже си размениха по няколко юмрука, след което се чуха се 3 изстрела и настана суматоха, разтичаха се хора, вдигнаха падналия мъж, качиха го в автомобил и го откараха към болницата", разказаха продавачи в околните магазини. Убиецът успял да се измъкне в суматохата и избягал в уличките на кв. "Боровец". Минути след като простреляният бил приет в болница, починал. При първоначалния оглед се установило, че има 2 огнестрелни рани - в гърдите и корема. Според криминалисти е стреляно почти от упор, а жертвата не е имала никакви шансове. По непотвърдена информация убийството е извършено с газов пистолет, пригоден да стреля с бойни патрони.


Убитият мъж е 30-годишен, казва се Махмуд и е от крайградското село Петлино. "Заради любов стана цялата работа", разказаха близки на убития. Според тях преди около 3 седмици братът на Махмуд отвлякъл 17-годишна девойка от кърджалийския кв. "Прилепци". Родителите на момичето били против и настоявали то да се върне. Според близки на застреляния, убиецът е непълнолетен братовчед на булката на име Мето. Половин час по-късно районът на "Бърза помощ" на кърджалийската болница беше отцепен от полиция и жандармеристи с 2 камионетки. Жандармеристите бяха с шлемове, бронежилетки и палки, наредени в кордон, пише изданието. Те не допускаха до сградата близки и съседи на убития, които започнаха да се струпват в района половин час след инцидента. "Сега ще стане страшно. Кръв за кръв", заканваха се близки на жертвата.


По случая окръжна прокуратура в Кърджали извършва разследване по досъдебно производство за умишлено убийство. Полицията издирва извършителя на престъплението.