Шуменец бе арестуван за участие в телефонни измами

Бил "нает" за работа от непознати

Двайсет и една годишен шуменец, съучастник в две телефонни измами, е открит след прецизна работа на криминалисти от полицейското управление в Шумен. Това информират от ОД на МВР-Шумен. В заблуда са били въведени двама души по добре познатата използвана схема за изгодно купуване на радиатори и климатици.
В първия случай 76-годишна жена от града е предала на автобусна спирка на бул. "Велики Преслав" 500 лв. в услуга уж на свой роднина за купуване на радиатори, а във втория 69-годишен предал на непознат 1000 лева за изгодна сделка с радиатори, съобщава БТА.
Пред полицейските служители 21-годишният мъж обяснил, че бил "нает" за работа от непознати, които се свързали с него чрез обява за продажба на лек автомобил. Предложили му да работи във фирма за дограма и поставяне на климатици, която скоро щяла да отвори офис в Шумен. Дотогава щели да му възлагат поръчки по телефона, като негово задължение щяло да бъде да получава капаро за поръчки, да взема размери за дограма, на по-следващ етап и да монтира климатици.
Още след първите две поръчки, дадени от новия му работодател, мъжът бил открит и задържан. Пред криминалисти обяснил, че взетите парите оставил под камък до Рибарника на село Цар Калоян, според дадените му по телефона указанията. За себе си оставил част от сумата. Вчера 21-годишният мъж е привлечен като обвиняем.