Варна и Пловдив приемат два от международните волейболни форуми, които България спечели през настоящата 2016 година.

Морската ни столица ще е домакин в първия турнир от Европейската лига при мъжете

Финалната четворка ще се проведе от 17 до 19 юни, като мачовете ще се играят в „Колодрума“ в Пловдив. Победителят от турнира се класира за участие в първа дивизия на престижната надпревара. Припомняме, че България е във втора дивизия на Световното Гран При, в компанията на Доминикана, Аржентина, Пуерто Рико, Канада, Кения и Полша. Като домакин националките ни се класират директно за финалната фаза на групата.

Преди това волейболистките ни ще участват в два турнира от Световното Гран При, като първият ще бъде в Аржентина (3-5 юни) с Полша, Кения и домакините от Аржентина. Вторият ще бъде от 10 до 12 юни в Чехия, заедно с Аржентина, Доминиканска република и домакините от Чехия.

Варна ще е домакин в първия турнир от Европейската лига при мъжете, в която България прави дебют през настоящата година. Надпреварата ще се проведе от 10 до 12 юни, като мачовете ще се играят в Двореца на културата и спорта. Припомняме, че България е в предварителна група „А“, заедно с Македония, Дания и Албания. Вторият турнир от нашата група ще бъде в Македония от 17 до 19 юни. Първите два от група "А", заедно с първите два от другата група "В" оформят финална четворка в надпреварата, чието домакинство още не е определено.