40 000 лева е бюджета на съвета по туризъм

Мисия Добрич

11-02-2016, 13:43

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

20 000 лева от тях са за възстановяване на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев”

Консултативният съвет по туризъм в Добрич проведе първото си за годината заседание. Председател на съвета е зам.-кметът по икономическо развитие и европейски фондове Росица Йорданова, съобщиха от общината. За секретар е избрана Ивелина Василева, главен инспектор в дирекцията за икономическо развитие. На заседанието са обсъдени отчетът за изпълнението на миналогодишната Програма за развитие на туризма и предложения за новата програма за 2016 г.

Общинската администрация предлага бюджетът на програмата да е в размер на 40 000 лева, като 20 000 лева да се използват за възстановяване на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев”. На срещата са разисквани и въпроси, свързани с привличането на повече туристи в Добрич. Според ректора на Висшето училище по мениджмънт Тодор Радев е добре да се акцентира върху атрактивни събития и да се организира безплатен транспорт за туристи, които да се включват в проявите.

Необходими са и повече рекламно-информационни материали за забележителностите на града. Председателят на регионалния клон на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров смята, че е необходимо да бъде създаден туристически информационен център, в който да работят квалифицирани кадри. Според Димитър Димитров е необходимо да се подменят указателните табели на улиците, които да бъдат изписани на български и на латиница. Добре би било да се осигурят и паркозони за туристическите автобуси, които пристигат от курортите, смята председателят на браншовата организация. Следващото заседание на Консултативния съвет по туризъм ще е на 25 февруари, когато отново ще се обсъжда Програмата за развитие на туризма.