Извънредно: Владо Каролев изхвърли еколози от международна среща

Група еколози от ПП Зелените се опитаха да провалят международна среща

Група еколози, нахлупили каски,  с викове се опитаха да провалят международна среща за развитие на зимния туризъм.

 

Секунди преди откриването, пет - шест "еколози", активисти на ПП Зелените, се опитаха да провалят срещата за развитие на зимния туризъм с викове срещу организаторите, уж в защита на природните паркове. Владимир Каролев иззе функциите на охраната и изхвърли групата "еколози", опитващи да провалят кръглата маса.

На форума присъстваха Бойко Миланов, зам. -министър на МОСВ и Мирослав Калугеров от МОСВ, спортният министър Красен Кралев, Тони Кръстев, изпълнителен директор на ИАГ, Владимир Каролев от министерство на икономиката, както и чуждестранните гости - Андреас Щайбъл, управител на ски курорт, Лоран Ванат и петкратният шампион Марк Жирардели. Към събитието са поканени да се присъединят кметовете на планинските общини, представители на планински курорти, еколози и други неправителствени организации. 

"Шокирана съм. Това, което се случи при откриването на кръглата маса за Развитие на планинския туризъм е цирк", определи случилото се министърът на туризма Николина Ангелкова.

“Не прави чест на еко-организациите, които трябва да водят диалог да се държат по този начин. Тук сме всички институции, от които зависи взимането на балансирано решение за развитието на зимния туризъм съобразно закона”, допълни министър Ангелкова.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе категоричен: “Да, лобист съм за децата на България! Получавам заплата да се грижа за здравето на децата на България. А тези, които бяха тук, искат децата ни да не спортуват.”

Владимир Каролев заяви, че Министерство на икономиката подкрепя развитието на зимния туризъм според европейското и българското законодателство.

Зам.-министърът на околната среда и водите Бойко Малинов заяви: “Не сме на различно становище, ние също сме за опазване на околната среда и природата, но без това да пречи на икономическото развитие на страната. Двете неща  са взаимосвързани.”

Припомняме, че въпросните "еколози" са същите лица, станали известни с милионите, получени за проекти за патици, лалугери, гъски и т.н. Сред тях се открояваха "зелените октоподи" Андрей Ковачев - съпредседател на ПП Зелените, Константин Иванов - коалиция "За да остане природа", Любомир Костадинов от WWF-България.

"Факт е, че България трябва да развива туризма си и ние трябва да създадем условията за това. Не прави чест на неправителствените организации да се държат по този начин. Винаги сме казвали, че лифтовете са най-зеленият вид туризъм. По думите й, всички данни и статистики показват това. "Не знам защо като споменем думата „лифт” ставаме свидетели на такива циркове", обясни министърът на туризма.

Ето и коментара на Владимир Каролев по темата

 

Шестима грантаджии от НПО-та водени от партийният лидер Андрей Ковачев (охранения на снимката) прекъснаха началото на Кръ...

Публикувахте от Vladimir Karolev в 11 февруари 2016 г.

 

Междувременно вместо да останат на кръглата маса за цивилизовано участие в дискусията и мотивирано излагане на аргументи "за" и "против", "природозащитниците" се заеха с масово разпространение на видеопродукцията си в социалните мрежи. 

 
Среща за развитието на планинския, по-точно ски, туризма в Бъл...

Граждани изразиха мнението си срещу застрояването на националните паркове Пирин, Рила и природен парк Витоша по време на работна среща на големия ски бизнес и министрите на спорта и туризма. Нали няма да позволим офшорни интереси да продължават да унищожават защитената природа на България под благовидния поглед на държавата, която трябва да я опазва от името на всички нас.

Публикувахте от ЗаДаОстанеПРИРОДА - www.forthenature.org в 11 февруари 2016 г.