Дават 23 млн.лева за ремонт на пътя Добрич-Варна

Мисия Добрич

11-02-2016, 16:59

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Включени в списък по ОП "Региони в растеж"

Агенция „Пътна инфраструктура” е включила в списъка с пътни отсечки, с който ще кандидатства за финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж”, рехабилитация на участъци от път II-29 Варна-Добрич-Кардам. За участъците има готов проект с обща дължина около 30 километра. Индикативната стойност на рехабилитацията е около 23 млн.лева лева с ДДС. Това се съобщава в писмо на министър Лиляна Павлова до националния омбудсман Мая Манолова. Писмото е в отговор на поискана от Манолова информация за пътните ремонти в Добричка област.
По отношение на планираните ремонти през 2016 г. по републиканските пътища в областта, министър Лиляна Павлова посочва, че след като стане известно какъв ще е финансовият ресурс и какви приходи от продажба на винетки ще постъпят, ще се изготви план за ремонтните дейности. През последните години на територията на Добричка област са ремонтирани общо 145 км пътища, се припомня в писмото. По ОП „Регионално Развитие” е рехабилитиран пътят „Добрич – Ген.Тошево - Кардам – границата, общо 15,8 км за 5,5 млн.лева. Пътят е завършен през 2011 г. През 2013-а е ремонтиран пътят Коларци - Мали извор - Тервел /19 км, 10,8 млн.лв./ .

С държавни средства са рехабилитира общо 100 км републикански пътища, минаващи през областта – Дуранкулак - Каварна и Силистра - Добрич.

През 2015 година са вложени 1,5 млн.лева за поддръжка и ремонт на 6 км от пътя Добрич - Крушари – Северняк, допълва министър Лиляна Павлова.