Седмицата започва с пролет - до 25°

Региони

13-02-2016, 21:40

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пролет през февруари, до 17° утре

Пролет пукна, градусите скачат

След това зимата се връща

Температури, характерни за средата на април, ще има във вторник и сряда в цялата страна. Възможно е дори на места да се отбележат и температурни рекорди. След двата пролетни дни обаче времето ще започне да се променя и от неделя зимата отново ще се завърне, съобщава “24 часа” , позовавайки се на информация от TV-МЕТ. Причина за пролетните температури в началото на новата седмица ще е по-топлият от обичайното за февруари въздух от юг. Още в понеделник облаците ще започнат да намаляват и следобед ще е предимно слънчево с максимални температури от 15-20 градуса.

Във вторник те ще са между 17 и 22 градуса, като в някои райони е възможно да достигнат и до 24-25 градуса.

Не е изключено във вторник да има температурни рекорди. Това не е необичайно. Рекордни стойности на 16 февруари са отбелязани в София през 1957 г. - 18,5 градуса, в Плевен през 1958 г. - 18,7 градуса, и в Пловдив през 1958 г. - 21,2 градуса.

В сряда времето ще остане топло с максимални температури от 15-20 градуса. Вятърът вече ще е от изток и ще има леко захлаждане. После температурите ще почнат да се понижават и от север ще нахлуе хладен въздух.

В неделя не само в планините, но и в Предбалкана и високите западни полета може да вали сняг. Максималните температури ще са 5 - 10 градуса. До края на месеца те ще бъдат обичайни за февруари - сутрин около 0, а най-високите ще достигат до 5-10 градуса. Ще има превалявания, като на места не е изключено да се натрупа и снежна покривка.