Ученици ще слушат музикални лектории на БКО – Добрич

От днес до 17 февруари

БКО-Добрич продължава своята концертна дейност. Творческият концертен сезон 2015 / 2016 предвижда в периода от 15 до 17 февруари цикъл от шест музикално-образователни концерти, предназначени за възпитаници на добрички училища. През месец февруари Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев ще изнесе шест музикални лектории - на 15 февруари от 14.30 часа в ПГ по Туризъм и от 15.45 часа в ОУ "Христо Смирненски", на 16 февруари от 14.30 и 15.30 часа за възпитаниците на СОУ "Димитър Талев“ и на 17 февруари от 14.30 и 15.30 часа за учениците на частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев".

Разказът на диригента Алексей Измирлиев е илюстриран с музикални произведения от Корели, Моцарт, Хендел, Шуман, Брамс, Гардел, Големинов и др. Музикално-образователните концерти на БКО - Добрич за най-младата публика обхващат темите „Музикалните инструменти", „Стилове в музиката" и включват запознаване със стила класическа музика, инструментите, използвани в класическата музика, формите на изпълнителското изкуство.

Добрата традиция за провеждането на образователни концерти, организирани за младите хора на Добрич, цели да повиши музикалната култура на учениците, да чуят на живо музикални произведения, да видят инструменти, за които учат в училище и не на последно място да възпитава у тях вкус към по-различен вид музика от тази, която ги заобикаля в ежедневието.