Внимавайте какво говорите пред ...телевизора

Предупреждават производители

Samsung потвърди, че „умните” телевизори на компанията са настроени по подразбиране да слушат всяка дума на потребителите си.
Компанията отправи и предупреждение към хората, притежаващи подобни устройства, да не разкриват конфиденциална информация, докато се намират в близост до устройствата, тъй като те ще прихванат всяка реч, пише "24 часа". Разбира се, не е само това, телевизорите могат да споделят информация, включително и лични разговори и подробности не само със Samsung, а и с трети страни, с които южнокорейската компания има договорености.
Съобщението идва, след като Шейн Харис от The Daily Beast се е натъкнал на смущаващ ред от официалното споразумение за използване на технологията за използване на личните данни: „Моля, имайте предвид, че ако думите, които изговаряте съдържат лична или друга конфиденциална информация, тя може да стане част от прихващаните и изпращаните на трети страни данни”, гласи част от декларацията за поверителност на данните на смарт телевизорите на компанията.
Samsung поясни, че, ако потребителят се е съгласил да ползва гласовата услуга, данните от гласа му се предават от Samsung на трети страни. Независимо от това, компанията държи на това, че не задържа или продава гласовите данни.