ЦСКА се разправи с Дунав с 6:0

"Армейците" играха в черно в памет на Трифон Иванов

ЦСКА разгроми лидера в Б група Дунав Русе с 6:0 в контрола, играна на стадион „Българска армия“ в София. Попаденията за „червените“ отбелязаха Станислав Маламов, Момчил Цветанов, Николай Цветков – два, Александър Александров и Петър Витанов. Трима футболисти получиха червени картони - Кирил Динчев от ЦСКА и Атанас Атанасов и Мирослав Будинов от Дунав Русе.

Двубоят стартира с минута мълчание в памет на легендата Трифон Иванов. Футболистите на Христо Янев в памет на Трифон Иванов вместо с червени екипи излязоха с черни. В сектор "А" на "Армията" бе опънат плакат "Трифоне,легендо Почивай в мир!"



Домакините имаха пълно превъзходство в двубоя и през второто полувреме напълно надиграха съперника. Още в 3-ата минута при добра атака за ЦСКА Преслав Йорданов напредна добре, но впоследствие Момчил Цветанов не успя да засече топката в наказателното поле на Дунав Русе.

Станислав Маламов даде преднина на ЦСКА в 14-ата минута. Маламов засече центриране от корнер на Борис Галчев и с глава реализира за 1:0. При опасна атака за ЦСКА в 28-ата минута Йорданов пусна към Станислав Маламов, който напредна и центрира, но никой от "червените" не успя да засече в наказателното поле на Дунав. В 42-ата Момчил Цветанов изпълни не лошо от пряк свободен удар от дъгата пред наказателното поле, но стражът на Дунав спаси, а минута по-късно заради спречкване между Кирил Динчев и Атанас Атанасов двамата получиха червени картони.

Четири минути след подновяването на играта през второто полувреме Мирослав Будинов от Дунав Русе получи червен картон за груба проява. В 50-ата влезлият като резерва за "червените" Николай Цветков отправи хубав удар, но вратарят на Дунав Мартин Луков се намеси навреме.

ЦСКА вкарва втори гол в 55-ата минута. Момчил Цветанов се възползва от грешка в защитата на Дунав, овладя топката и останал очи в очи с вратаря на Дунав, реализира за 2:0. В 60-ата Николай Цветков вкара за 3:0 за ЦСКА. Нови 8 минути по-късно резултатът набъбна на 4:0. Петър Витанов реализира четвъртия гол за ЦСКА. Витанов вкара с добавка, след пряк свободен удар на Борис Галчев. Само в рамките на минута – в 71-ата и 72-ата ЦСКА покачи на 6:0 с попадения на Александър Александров и за втори път – Николай Цветков.

ЦСКА можеше да отбележи още голове във вратата на Дунав, като в 75-ата Божидар Чораджийски уцели гредата.

Първенството във В група, където участва ЦСКА се подновява на 21-и февруари, а в Б група, където играе Дунав Русе - на 27-и февруари.