Мицубиши се заби в депутатска къща, събори съседна ограда в Добрич

Крими

15-02-2016, 23:35

Снимка:

ИА Добруджа

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Шофьорът е карал с много висока скорост

Джип Мицубиши с варненска регистрация проби дупка в къща на бивш депутат и събори ограда в Добрич. Екшънът се разиграл днес по ул. „Васил Левски”, около 5 часа сутринта, пише „Монитор”.

Според пътни полицаи, шофьорът е карал с много висока скорост и след острия завой вдясно, в посока църквата „Света Троица”, е изгубил контрол над волана. Джипът първо е пробил стената на розова къща, после изхвръкнал и съборил оградата на дядо Стоян.

„Ставах в 3 часа, нищо нямаше. Жена ми обаче стана рано сутринта, за да пусне пералня. Изведнъж идва при мене и вика: Стояне, имаме забит джип в оградата. Дойдоха полицаи. Дойде и самото шофьорче. Беше много изплашено и каза, че ще възстанови оградата както е била. Нищо не сме чули, явно сме спали дълбоко. Ама явно силно се е ударил, за да се изместят тези дебели и големи камъни на оградата. Първо се е ударил отсреща в розовата къща, където е тухла, после се е забил в нашата ограда. Тя, нашата улица е много шумна. От дупките все нещо дрънчи, като при удар, затова сигурно не сме чули нищо”, обясни дядо Стоян.

Розовата къща е на бившия депутат от БЗНС Калчо Чукаров. В момента се дава под наем. Преди къщата е била магазин, после - офис на застрахователно дружество. На шофьора, причинил щетите, е взета кръвна проба за алкохол.