Ежедневно в Добрич дишаме по 1300 кг отрова

Алармира общинският съветник Йордан Манов

По- голямата част  респираторните заболявания се провокират и от замърсения с вредни газове въздух в града, това коментира в ефира на радио „Добруджа” Йордан Манов, общински съветник от РБ. Преди месец той внесе предложение в Общинския съвет за намаляване броя на пешеходните пътеки в нашия град, което бе разгледано и отхвърлено от членовете на транспортната комисия. Необходима е регулация на светофарната уредба, както и редукция на броя на пешеходните пътеки, категоричен е той.
„Светофарната уредба, трябва да върши работа, а не да забавя движението”, коментира в ефира Манов и  допълва, че в Добрич трябва да функционира зелена вълна.  По-малкият брой пешеходни пътеки в града ще бъде само от полза на гражданите, убеден е той, въпреки че, ще бъде необходимо време, да се убедят в същото жителите на града. Манов, който ще внесе предложението си за разглеждане от общинския съвет още веднъж, се надява то да срещне и публична подкрепа.
Според статистиката, всеки автомобил дневно изхвърля по 260 грама отровни отпадъци. Ако в трафика в Добрич участват 5000 автомобила, то дневната сума е 1 300 кг, които се вдишват от всички, нас, жителите на града.