Юношите на Черно море първенец в регион Добруджа

Младите волейболисти записаха три победи над съперниците

Отборът на Черно море (Варна) за юноши младша възраст (до 18 години) се класира директно за зони, които дават право на участие в държавните финали по волейбол на България за тази възраст.

 Представителите на Варна станаха първенец в първенството на регион Добруджа, който обхваща клубовете от Североизточна България. Финалният турнир на този регион бе под формата на финална четворка, която се проведе в Попово, с участието на домакините от Попово 09, Черно море, Добруджа 07 (Добрич) и Хан Аспарух (Исперих).

 .Младите волейболисти на Черно море записаха три победи над съперниците като взеха първото място в турнира. С това те спечелиха единствената директна квота за зоналните турнири. Останалите три отбора от класирането отиват на допълнителни квалификации за зони. На второ място се класира Попово 09 с една загуба от варненци. Трети се нареди Добруджа 07, а четвърти останаха представителите на Хан Аспарух.

Регламентът предвижда тези три отбора да участват на допълнителни квалификации за зони, като те продължават борбата с нови турнири за достигане до зони.

 

Крайно класиране в регион Добруджа за юноши младша възраст:

1. Черно море (Варна) - зони

2. Попово 09 (Попово) - квалификация за зони

3. Добруджа 07 (Добрич) - квалификация за зони

4. Хан Аспарух (Исперих) - квалификации за зони