Трифон Иванов получава посмъртно отличие на Министерството на спорта

Гошо Гинчев ще занесе във Велико Търново наградата на близките на легендата

Спортният министър Красен Кралев издаде заповед, с която футболистът Трифон Иванов получава посмъртно “Венец на победителя”, новия знак на ведомството, съобщава "24 часа". Бившият съотборник на Трифон Гошо Гинчев ще занесе наградата на семейството на Иванов утре по време на поклонението пред достойния спортист.

Привърженици на ЦСКА от цялата страна се стягат да пътуват за поклонението.
Първи обаче ще се съберат бишите му съотборници в Етър заедно с треньора си Георги Василев. Тяхната сбирка е в 10 сутринта в едно от кафенетата на стадион “Ивайло”. Премиерът Бойко Борисов ще бъде във Велико Търново за поклонението. Церемонията започва в 13 часа в Двореца на културата и спорта в старопрестолния град.

Семейството на Иванов е помолило медии да не бъдат допускани до залата, където ще влизат тези, които искат да се простят с достойния български спортист, който получи масиран инфаркт в събота сутринта и почина в село Самоводене. Близките не искали да се травмират малките деца, защото третата му дъщеря е само на 10 години, а внучката му, която така и не видя, е само на 4 месеца.

“Това е желанието на семейството и няма как да не се съобразим с него”, каза временният шеф на съдийската комисия Петър Петров, който е бивш заместник-председател на общинския съвет във Велико Търново.

До сетния си дъх Иванов бе шеф на регионалния съвет на футболния съюз. Едно от последните неща, които свърши, бе да направи зимен турнир за деца, който се проведе точно в Двореца на културата и спорта във Велико Търново, където ще бъде поклонението. Иванов се обадил до София да го пуснат в сайта на БФС, но нито една медия не го отразила.