Първите туристи в Албена идват през март

Те са от Германия

Черноморският комплекс "Албена" ще посрещне първите групи чуждестранни туристи през март. Гостите от Германия ще почиват по балнеопрограми от 20 март, съобщи Красимира Стоянова, ръководител на отдел "Продажби" във ваканционното селище, цитирана от БТА.
По думите й първите записвания за новия сезон сочат повишен интерес към Северното Черноморие и курортният комплекс очаква ръст на германския пазар, на летовниците от Бенелюкс, Чехия и Полша. Прогнозата е и за около 10 на сто повече туристи от Русия да почиват в курорта през идващото лято. Засега руският пазар е в застой, руските летовници предпочитат вътрешния туризъм заради курса на рублата, коментира мениджърът в черноморския комплекс.
Красимира Стоянова добави, че представители на "Албена" ще участват в кръглата маса на 25 февруари в Москва за перспективите в развитието на туризма между България и Русия. Черноморският комплекс ще представи новостите за лято-2016 и на националния щанд на международната туристическа борса INTOURMARKET в Москва в дните между 19-22 март. Тогава ще има и по-ясна прогноза за туристопотока към българското Черноморие.