Съдия от Софийски районен съд се самоуби нощес (обновена)

Крими

18-02-2016, 11:07

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Цветан Ценов е гледал делото за несъстоятелност на ЦСКА

Самоубилият се тази нощ съдия Цветан Ценов е гледал делото за несъстоятелност на ЦСКА. Той е бил командирован в Софийския градски съд. Ценов е бил в гражданското оделение на Софийския районен съд.

 

Съдия от Софийски районен съд се е самоубил през изминалата нощ, съобщи по-рано БНР. Инцидентът е станал между 03:00 и 04:00 часа през нощта в столичния квартал "Връбница 1". Мъжът е скочил от апартамента се на петия етаж в блока, в който живее. Изпратените екипи на полицията и Бърза помощ са констатирали смъртта на 39-годишния магистрат. Причините за самоубийството ще се изясняват. Репутацията на Цветан Ценов е безупречна. Преди две години е бил повишен в ранг от Висшия съдебен съвет, допълва "24 часа" .


Прокуратурата е започнала разследване по случая, като ще се проверяват първоначалните данни. Оперативната версия до тук е, че гражданският съдия от Софийския районен съд е скочил от междуетажната площадка на блока, в който живеел. Известно до тук е, че е починал от настъпилите травматични увреждания, но за да бъдат потвърдени тези версии, ще бъдат извършени аутопсия на мъжа, оглед на жилището му и съдебно-медицинска експертиза.


Досъдебното производство е по текст от Наказателния кодекс за подпомагане или склоняване към самоубийство, но това не означава, че има данни за такова въздействие - такава е рутинната процедура, която прилага прокуратурата при случаи на първоначално съмнение за самоубийство, пише БНР. От Софийският градски съд съобщиха, че Ценов е бил командирован в съда и е предстояло от понеделник да се върне отново в Софийския Районен съд по негово искане. Той е граждански съдия и едно от известните дела, които е гледал, е по несъстоятелността на Футболен клуб "ЦСКА".