Галин Гавраилов поема Районната прокуратура в Каварна

Мисия Каварна

18-02-2016, 14:11

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

За втори мандат

Галин Гавраилов ще ръководи Районната прокуратура в Каварна  втори мандат, след като днес, 18 февруари 2016 г., Висшият съдебен съвет го избра с 19 гласа „за”, един „въздържал се“ и нито един  глас „против”, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

Административният ръководител на Районната прокуратура в Каварна има над 18 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Той започва кариерата си като следовател. От 1999 г. заема длъжността заместник-районен прокурор в Районна прокуратура – Каварна, а от юли 2010 г. до юни 2015 г. е административен ръководител на Районна прокуратура - Каварна. 

През втория си мандат ще надградя постигнатите положителни резултати, ще работи за по-голяма ефективност в дейността на прокуратурата и за укрепване на доверието на обществото в съдебната система“, заяви пред членовете на Висшия съдебен съвет Галин Гавраилов.

В подкрепата си за кандидата за административен ръководител на Районната прокуратура в Каварна членове на Висшия съдебен съвет посочиха високия му професионален опит и доброто познаване на обстановката в района, организационни му способности, както и разбирането за професионалните предизвикателства, които стоят пред съдебната власт.