Оставиха в ареста, обвинен в убийство на свой съселянин

По искане на Окръжната прокуратура в Силистра

По искане на Окръжната прокуратура в Силистра съдът задържа с най-тежката мярка за процесуална принуда 24-годишния Л. К., който уби по особено мъчителен начин и с особена жестокост свой съселянин от село Пожарево заради отправени обиди към жената, с която живеел на семейни начала - престъпление по член 116, ал. 1, т. 6, предл. 3, във връзка с член 115 от Наказателния кодекс, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

Веднага след извършване на убийството 24-годишният извършител бе задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор.

На 14 февруари 2016 год. в село Пожарево Л.К. отишъл със сина на жената, с която живеел на съпружески начала, в дома на съселянина си Т.Т. , за да го предупреди да не разнася слухове и да не обижда партньорката му.  Когато Т.Т. излязъл на двора пред дома си,  Л.К. започнал да го удря с дървената част на вила. Пострадалият паднал на земята, а 24-годишният Л.К. продължил да му нанася ритници и да го удря с юмруци. След като го пребил от бой, той си тръгнал.Малко по-късно синът на жената, с която живеел на семейни начала, решил да повика полиция и линейка, която лично завел на адреса на пребития.

Съдебно-медицинската експертиза показала, че Т.Т. е със счупени крайници и кръвоизлив в коремната кухина вследствие на спукан далак. Обвиненият за умишленото убийство Л.К. е осъждан вече за грабеж.