Валери Божинов: Искам да триумфираме срещу Цървена звезда

Знам какво означава дербито

Българският нападател на Партизан Валери Божинов вече е насочил погледа си към предстоящото 150-то дерби на Белград срещу Цървена звезда, което е насрочено за 27 февруари. Той смятам, че евентуална победа на „гробарите“ ще върне увереността в отбора и донякъде ще заздрави раните от слабото представяне до този момент в първенството и драматичното отпадане от Лига Европа.

„Загубихме първия мач на „Мала Маракана“, но сега искаме да дадем най-доброто, за да триумфираме. Положението, в което се намираме е добре известно на всички. Ние отпаднахме от Лига Европа, а също така не се представяме добре и в първенството. Ако обаче успеем да победим Цървена звезда, това ще се отрази положително на атмосферата в отбора и доверието към нас“, коментира Божинов.

„Знам какво означава дербито. Преди това съм имал възможност да го гледам, а и съм чел много за съперничеството между двата отбора. Иван Иванов също така ми е разказвал много за дербито. Ние трябва да дадем най-доброто от себе си и да спечелим заради феновете“, добави нападателят.

Според Божинов е нормално да има напрежение в навечерието на дербито.

„Това е една игра, в която има повече адреналин и емоция. Нормално е да има напрежение, защото това не е един от мачовете, това е един специален сблъсък.“

„Имаме професионален екип, който ще направи необходимия анализ на Цървена звезда. Ние ще се опитаме да ги натиснем и да ги смажем на нашия стадион. Ще бъде трудно, но ние се нуждаем от победата. Въпреки това, на първо място трябва да спечелим трите точки срещу ОФК Београд“, каза още Валери Божинов.