Безопасност в интернет в още училища

Мисия Бургас

19-02-2016, 11:18

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Кампанията "Кой стои срещу мен в мрежата" е на Община Бургас и Местната комисия за борба с противообществените прояви

Кампанията за сигурността на децата в интернет - "Кой стои срещу мен в мрежата", продължава в още три бургаски училища. Това са ОУ "Найден Геров", СОУ "Петко Росен" и СОУ "Константин Петканов", и трите в ж.к. "Меден рудник".
Тя ще обхване най-уязвимата според интернет експертите група - тази на учениците от 5 и 6 клас. Идеята е топ експерти по интернет престъпления да влязат във всички бургаски училища и да обяснят с конкретни примери от практиката си случаи на жертви на агресия или трафик на хора в интернет, както и на набези на педофили. Основната цел на кибер специалистите ще бъде да информират децата откъде могат да потърсят помощ при такива ситуации.
Кампанията стартира в началото на учебната година през септември в ОУ "Братя Миладинови". Тогава учениците се запознаха с обичайните схеми, по които действат педофилите, преминаването през няколко фалшиви профили в социалните мрежи и изнудването чрез снимки или видео от профила на детето.
На 08 март в трите учебни заведения ще се проведат по два учебни часа  - "Кой е срещу мен в мрежата - Сигурност" и "Кой е срещу мен в мрежата - Дигитално АЗ".