Стрелецът от Мичиган бил шофьор на Юбер

Представител на Юбер е потвърдил, че Долтън е бил техен шофьор

Мъжът, заподозрян, че е убил седем човека и е ранил двама при стрелба в американския щат Мичиган, е бил шофьор от услугата за превоз на пътници Юбер, предаде агенция Ройтерс, цитирана от vsekiden.com.

Според прокуратурата на окръг Каламазу Джейсън Долтън е стрелял в събота вечерта на паркинг пред жилищна сграда, при автокъща и пред ресторант.

Представител на Юбер потвърди, че Долтън е бил техен шофьор и че миналото му е било проверено преди да бъде нает на работа, а справката в полицията показала, че мъжът няма криминално досие.

Полицията съобщи, че вече е идентифицирала жертвите на Долтън, но нито една от тях не е била клиент в работата на убиеца си.

Местен жител, който твърди, че се е возил в колата на Долтън, малко преди първата атака, описва преживяването като нещо, от което ти настръхва косата. Именно това го е накарало да се обади в полицията, съобщава Би Би Си.

Според прокуратурата жертвите явно са били избрани произволно.

Прокурорът от Каламазу Джеф Гетинг заяви: „Жертвите са били простреляни многократно. На всяко от местопрестъпленията намерихме съответно по 9, 10 и 11 гилзи".

При арестът си Долтън не се е съпротивлявал. Засега все още не са ясни мотивите му за извършването на убийствата.