Оцелели: Нямаше гонка на летището край Сливен

Крими

22-02-2016, 10:46

Снимка:

Флагман

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Автомеле между БМВ и Мерцедес вчера взе два млади живота

Нямаше гонка при страшната катастрофа, отнела живота на двама млади хора на 20 години. Вероятно внезапна спирачка на БМВ-то и пресечен път на другата кола "Мерцедес" доведе до фаталния удар. Това казаха пред камерата на Нова телевизия оцелели от катастрофата.

Пострадалите не помнят нищо, изпаднали са в шок и от смъртта на приятелите си, и от случилото се на изоставеното летище край Сливен. Според шефа на КАТ в Сливен Тодор Тодоров службата е имала информация за нелегалните гонки от охранителите на летището, което е общинска собственост. "Ходили сме там, но като видят полицейската кола, събралите се коли се пръскат. Вчера никой не ни е подал сигнал за събиране на коли", каза катаджията. Според него, там ходят и хора, които се учат да карат.


Жестока катастрофа между БМВ и "Мерцедес" стана вчера на изоставеното летище в Сливен, съобщи по-рано "Флагман". "Мерцедес" Е класа е помлял черно БМВ Е39 при нелегална гонка. Двете момчета, които са пътували в БМВ-то, са загинали на място, след като другата кола се забила в техния автомобил странично и с бясна скорост. Полиция, медици и пожарникари, вадиха телата от смачканите ламарини. Районът на летището бе отцепен. Двамата млади мъже, които загинаха при жестоката катастрофа Летище "Бършен" са от Бургас. Третият им приятел, който е бил в колата, е в болница. Мерцедесът е каран от младеж от Сливен, а до него е стоял мъж от София. Те също са настанени в областната болница.


Незаконните гонки на Летище Сливен са ежедневие. Няма кой да спре безразсъдните шофьори и всеки уикенд, когато времето го позволява, бившото летище става писта от Формула 1. В състезанията на рейсърите се включват и много бургазлии.