Христо Стоичков: ЦСКА ми е дал път в живота

Моето футболно шоу ще бъде празник за всички хора

Христо Стоичков коментира ситуацията в любимия си ЦСКА. "Кой е виновен за тези дългове, защо не ги спряха, защо им се трупат тия дългове? Нали има някаква организация – НАП, МАП, не ги знам. Откъде са събрани – от кол и въже? Защо не ги спряха тогава: „Няма да играете, докато не си оправите тези работи”?”, коментира Камата във втората част от интервюто си за „120 минути” по btv.


"ЦСКА ми е дал пътя в живота! Как да не боли? Вижте, държавата е абдикирала. Няма мислещи хора за спорта. Всички сме виновни, но държавата е най-големият виновник", добави Стоичков.

"Хванаха едно момче от младежкия национален отбор, че говорило по телефона и го изхвърлиха. Кой е виновен питам? Нито искам да знам, нито искам да влизам в дискусии за БФС. Казал съм си мнението и то не се е променило. За жалост не върви на добре българският футбол. Любо Пенев? Това, което аз съм преживял с Любо, не го е преживял никой друг. Ценя много Любо - неговия характер и неговата точност. Той ще се върне да ръководи. Любо е трудолюбивец и не се пести", продължи Ицо.

"Ние не сме се делили в националния отбор на цесекари и левскари – легендите за това ги „слагат” тези, които не знаеха какво е съблекалня, какво е хотел, какво е пътуване. Никога в нашия живот не сме се делили!", категорично заяви Христо Стоичков.

„За мен Наско (б.р. - Сираков) ще остане човекът, който ми е подал ръка в националния отбор. Наско е символ на българския футбол, той е идол на много хора, лошото е, че там, където е играл, не го ценят”, коментира Камата, визирайки Левски.

Той подчерта, че футболното шоу за 50-годишината му е празник за всички хора и на терена ще излязат много хора, с които той е бил съперник в мачовете и приятел в живота. Стоичков подчерта, че може да е постигнал много, но остава признателен на тези, които „са ми помогнали, които са ми дали да стъпя здраво на земята, които са ми помогнали да бъда нещо”.