Не е смешно: Задникът показва какво е здравето ви

Формата на задните части насочва какви проблеми има всеки човек

 Първата мисъл, когато видите дебел задник е, че въпросният негов собственик има наднормено тегло. Но това невинаги е вярно, някои фигури просто имат такава особеност, а самата тя невинаги е опасна за общото състояние на организма, пише БЛИЦ. Лекари твърдят, че струпването на мазнини в области като гърдите и сърцето е много по-опасно от това те да се отлагат върху задните части на хората. Дори смятат, че дебелото дупе защитава сърцето от претоварване, без да наврежда на жизненоважните ни органи.

 Експерти смятат, че сред хората съществуват най-общо 4 вида задни части, като използват геометрични фигури ,за да ги характеризират и опишат. Ето кои са те и какво означават:

 

Форма V или триъгълник.

 

За тази форма е типична тясна талия и по-широки бедра. Най-много те са удебелени на върха, надолу постепенно намаляват. Смята се, че това е типично за жени над 50 години и показва, че е необходимо да се регулира приема на мазнини, особено на транснаситените.

 

Форма квадрат.

 

Често определят тази форма като „мускулести бедра”.Характеризира се със сходна по размери ширина на бедрата и задните части. Някои я определят и като „момчешко тяло”. Трудно е да се трансформира и промени. Хората с тази форма са здрави, но

препоръчително е да правят упражнения с клякане.

 

Форма кръг.

 

Определят тази форма на задните части като „Череша” или „Ябълка”. При нея талията е по-тясна от бедрата и хората ,които я имат по принцип са здрави.

 

Форма сърце.

 

Това е най-предпочитаната форма на задните части при хората. Смята се и за най-красивата и сексапилна. Но по отношение на здравето говори ,че хората, които я имат вероятно страдат от сърдечни проблеми. Тази рискова ситуация важи особено когато годините станат повече от 40.