Чавушоглу: Въздушните удари на Москва са пречката за постигане на примирие в Сирия

Свят

22-02-2016, 13:38

Снимка:

rabbanitour.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Руските туроператори не са продали нито една почивка в Турция през 2015-а

Сухопътна операция на Турция и Саудитска Арабия в Сирия не е на дневен ред, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от Ройтерс. Чавушоглу добави, че подобен ход трябва да включва всички страни във водената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава". По думите му руските въздушни удари са най-голямата пречка за постигането на примирие в Сирия.


Същевременно турският премиер Ахмет Давутоглу съобщи, че за туризма в страната ще бъде отделена пряка безвъзмездна помощ от 255 милиона турски лири. Планът на кабинета е насочен да подпомогне сектора, който търпи загуби заради отлива на руски туристи след свалянето на руски бомбардировач от турските военновъздушни сили през ноември.


Руската федерална агенция за контрол върху стоките и услугите за потребителите не е открила продажби на туристически продукти, свързани с посещение на Турция, предаде ТАСС. Агенцията, която се отчете за проверката от декември 2015, не е открила не само продажби, но и предлагане на такъв продукт. Контролът продължава, съобщава ТАСС.


Руското министерство на външните работи препоръча на руснаците на 24 ноември 2015 година да се въздържат от пътувания до Турция заради заплахата за сигурността им. От своя страна, държавната структура "Ростуризъм" препоръча руските туроператори да спрат продажбата на екскурзии до Турция и изпращането на туристи към тази страна, пряко или чрез трети страни. Най-големите руски туроператори се съгласиха с препоръката на Федералната агенция по туризъм.