Цената за паркиране в синята зона скача от май

Мисия Пловдив

22-02-2016, 13:43

Снимка:

bnr.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Ще струва лев и петдесет на час, първите 10 минути ще са безплатни

Синята зона в Пловдив става 1.50 лв. на час от началото на месец май, а освен това ще работи и в събота от 10:00 до 18:30 часа. Общината закупува и три автомата за билети за паркиране. Идеята за въвеждането им е взаимствана от Стара Загора, уточни кметът Иван Тотев. Чрез тях хората ще могат да купуват билети и за по-кратък от един час престой.


Цената на един такъв автомат е 9000 лв. Сумата от 1.50 лв. е крайна за потребителите като включва ДДС и разходи за мобилните опрератори. Засега няма да се увеличава обхвата на синята зоната в Пловдив, с изключение на района при северната част на бул. "Княгиня Мария Луиза" при Малката базилика. И след промяната в наредбата първите 10 минути престой в синята зона остават безплатни.


Същевременно се подготвя заповед за забрана на паркирането пред сградата на община Пловдив. На мястото, на което досега кметът паркираше джипа си, потрошен наскоро с камък, вече ще има стойки за велосипеди и мотциклети. Автомобилите, паркирали досега до сградата на общинската администрация, вече ще паркират в района на Радио-телевизонния център.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен