Осъдиха баща-побойник, пребил съученици на сина си

Крими

23-02-2016, 11:43

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Ще лежи три години в затвора

45-годишният варненец Ат. А., който преби петима съученици на сина си, е осъден на три години затвор. Съдът уважи и гражданските искове на родителите на пострадалите деца.

На 3 юли 2014 год. на детски рожден ден се събрали шест деца в Морската градина във Варна. Момчетата били съученици от варненско училище. След почерпката за рожденика децата решили да поиграят в района на Римските терми. Пътьом те срещнали друга детска компания със съученици от своето училище, които играели на карти. Едно от момчетата – син на осъдения Ат. А. , се подразнил от съучениците си и започнал да ги ругае с нецензурни думи. В отговор децата му скрили картите и го излъгали, че ще ги скъсат.

Тогава синът се обадил на баща си, който пристигнал с двама неизвестни до момента мъже. „Виновните“ деца били открити от родителя, който заедно със съучастниците си, без да се интересуват кое от децата има нещо общо с оплакването на сина, започнали да нанасят удари на всички деца. Вследствие на побоя петима от момчетата получили травматични увреждания, които са подробно описани в заключението на съдебномедицинските експертизи по делото, което нашумя във Варна с дързостта на извършеното хулиганство от страна на 45-годишния подсъдим към малолетни деца.В хода на разследването по образуваното досъдебно производство под ръководството на Районната прокуратура във Варна се оказа, че А. е извършил деянието в изпитателния срок на предишно осъждане, което не е изиграло превъзпитателна роля за 45-годишния родител.Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Варна.